BEREKEN HOEVEEL U FISCAAL MAG AFTREKKEN
 
Update
U bent verhuisd. U wil informatie ontvangen over onze dienstverlening
klik hier
Advies aan huis
U wil graag persoonlijk advies ? Klik hier

Curalia
Tweekerkenstraat 33
1000 Brussel

Tel: 02/735.80.55
Fax: 02/735.13.06

e-mail

10/01/2018


Om een pensioenkapitaal op te bouwen dat u toelaat om
dezelfde levensstijl van voor uw pensioen verder te zetten, moet u :

- Sparen
- Het beste rendement voor uw spaargeld bekomen.

Dit rendement is opgebouwd uit twee luiken : een financieel en een fiscaal luik.

Het financieel luik heeft betrekking op de interestvoet die u krijgt. Als u bij Curalia spaart, geniet u in 2018 van een rendement van 1,00% NETTO op een CuraNova contract. In functie van de evolutie van de financiële markten kan hier bovendien een winstdeelname aan toegevoegd
worden. 

Wat het fiscaal luik betreft: De wetgeving biedt u de mogelijkheid om uw rendement te verhogen: de gestorte premies op bepaalde levensverzekeringscontracten kunnen aanzienlijke belastingsvoordelen opleveren. Let evenwel op: niet alle contracten bieden dezelfde voordelen en aangezien de interestvoeten momenteel laag staan, zal het fiscale luik de belangrijkste doorslag geven voor uw spaargeld.

1. Het contract waarbij u het grootste fiscale voordeel geniet, is het contract ‘Aanvullend pensioen met solidariteit'.  Dit contract kan afgesloten worden door apothekers, artsen, kinesitherapeuten, tandartsen  en, vanaf 2016, logopedisten, en alle andere zelfstandige zorgverleners en levert een belastingvoordeel op die tot 54% van de gestorte premies kan bedragen.Voor zelfstandigen komt daar een mogelijke vermindering van de sociale bijdragen (20,5 %) bovenop. U vindt meer informatie over dit fiscaal voordeel in functie van uw beroep in het gedeelte "aanvullend pensioen"van deze website.

Dit is dus ZEER voordelig.

Het bedrag dat u mag storten (en aftrekken) wordt berekend op basis van uw inkomen. De maximumpremie voor 2018 werd vastgelegd op 3.666,85 EUR. Om te weten welk bedrag u maximaal mag aftrekken en vooral wat het fiscaal voordeel is waar u van geniet indien u een storting uitvoert op uw Aanvullend Pensioen contract, gebruik deze berekeningsmodule.

Aarzel niet om ons een geïndividualiseerd cijfervoorbeeld te vragen als u deze vorm van pensioenopbouw nog niet gebruikt.

2. Er bestaan ook nog andere manieren om een fiscale aftrek te bekomen. Deze fiscale voordelen zijn bovendien cumuleerbaar met het fiscaal voordeel verbonden aan het Aanvullend Pensioen:

• Het pensioensparen : 960 EUR ;
• De individuele levensverzekering : tot 2310.

Vraag een geïndividualiseerd cijfervoorbeeld om te weten welk kapitaal u met dit soort contract kan opbouwen bij Curalia.

3.    Als u een zelfstandige in vennootschap bent, heeft u ook de mogelijkheid om uw pensioenkapitaal te financieren via de vennootschap. Dit gebeurt via de Individuele Pensioentoezegging, de moderne versie van de groepsverzekering. Zoals de naam aangeeft betreft het een geïndividualiseerde oplossing op maat. Curalia beschikt hiervoor over de vereiste kennis en expertise en laat honderden zelfstandigen in vennootschap van deze formule genieten.

Wenst u te weten welke formule het interessantste en het best aangepast is aan uw persoonlijke situatie?

Vraag dan, zonder verplichting, een afspraak bij u thuis met uw Curalia-raadgever.


  terug
 
Ik ben : Apotheker Kinesitherapeut Arts Tandarts Verpleegkundige Logopedist Andere
01/06/2018
Nieuw schadegeval? Meld het via email!

30/05/2018
VERZEKERINGEN: VRAAG HIER EEN OFFERTE OP MAAT!

13/03/2018
Rendement Curalia 2017: 1,90%

10/01/2018
BEREKEN HOEVEEL U FISCAAL MAG AFTREKKEN

Juridische bemerkingen